Hem
Bloggen
Automatisk lönerapportering med ett kraftfullt schemasystem
Besök oss gärna på Linkedin och få uppdateringar om framtida inlägg.

Automatisk lönerapportering med ett kraftfullt schemasystem

Det är få saker som är så viktigt som korrekt lönerapportering och löneutbetalning, och det är mycket att hålla koll på. Att få detta att fungera i symbios med all schemaläggning och personalhantering kommer spara otroligt mycket tid och huvudvärk.

Då allt underlag för löneutbetalning nu kommer från ett effektivt schemasystem så hamnar fokus på att alla avvikelser och andra schemaändringar registreras på rätt sätt. Detta minskar riskerna avsevärt för eventuella misstag eller missar. Då alla händelser justeras och åtgärdas i realtid är det oftast bara att godkänna löneperiod.

Lönerapportering med integrerade lönesystem

Många företag använder sig av lönesystem som Visma och Fortnox. Då TooEasy har funnits på den nordiska marknaden sedan 2008 har vi betat av de flesta lönesystemen som finns. 

Ett välfungerande schemasystem ska inte vara komplicerat, det ska kännas smidigt och lätt att använda inom er verksamhet, något som endast ger er styrka. Det ska vara enkelt att både installera och att använda. Det mest optimala är att integrera det nya schemasystemet med företagets övriga verksamhetssystem som t.ex. ERP-, HR- och lönesystem. På det sättet är värdefull och aktuell information alltid inom räckvidd  – utan risk för fel och förseningar. 

Det dyker alltid upp nya men vi kan med gott samvete säga att vi klarar av att integrera vårt schemaläggningssystem med alla befintliga lönesystem på marknaden. Du hittar alla våra möjliga integrationer här.

‍Vi använder TooEasy i våra butiker i Sverige och Norge och vi planerar även implementation i Finland, Tyskland och Österrike. Den enkelheten, att få viktiga KPI:er och nyckeltal ur systemet, har varit en stor hjälp för oss i styrning av våra butiker. Vår lösning med koppling till lönesystemet har dessutom sparat oss oerhört mycket tid tack vare att vi har rätt data från början.

Joel Eriksson, Peak Performance

En egen klient för lönerapportering

För att garantera en smidig och fungerande lönekoppling har TooEasy en egen löneklient. Denna har till uppgift att förse lönesystemet med allt underlag för löneperioden. Planerad tid, verklig tid och avvikelser. Här följer man all data på ett visuellt och användarvänligt sätt. Det ska helt enkelt inte vara krångligt att få verksamheten att rulla på så smidigt som möjligt.

Enkla rutiner för lönerapportering

Vi har gjort en relativt komplicerad process så enkel som möjligt. Genom schemasystemet registreras varje avvikelse mot planerad tid automatiskt och direkt i schemat. Tider godkänns direkt och löneklienten skapar upp alla filer som läses in i lönesystemet, så att allt underlag finns där i alla lägen.

De tolv främsta fördelarna med ett kraftfullt schemasystem

 • Minimerar risker för missar genom att integrera ERP-, HR- och lönesystem
 • Hantera företagets personalschema
 • Skapa automatiska årsscheman och låt anställda själva göra sin tidsrapportering.
 • Aktivitetsplanera er verksamhet
 • Planera verksamheten efter budget  
 • Automatisk kontroll av alla gällande regler och avtal
 • Full insikt i varje krona och timme
 • Håll verksamheten på rätt kurs med grafisk överblick och följsam visuell statistik.
 • Kundanpassade rapporter
 • Styr verksamheten och få information om era anställdas tidsrapporter och scheman.
 • Standardsystem – snabb och enkel implementation
 • Ett system för alla anställda – kanske enda systemet i hela företaget som används av samtliga anställda. Informationsspridning, nyckeltal m.m.

Utforska och lär känna vårt fantastiska system

Är vi en match? - Testa på 90 sek
Eller boka en demo direkt