Hem
Bloggen
Lyckad Implementering av Ett Nytt WFM-system: En Steg-för-Steg Guide
Besök oss gärna på Linkedin och få uppdateringar om framtida inlägg.

Lyckad Implementering av Ett Nytt WFM-system: En Steg-för-Steg Guide

Att välja och implementera ett nytt Workforce Management (WFM) system är en viktig process som kräver noggrann planering och en förståelse för ditt företags unika behov. Här utforskar vi viktiga steg och överväganden som säkerställer att din implementering levererar långsiktiga fördelar.

Förståelse och Utvärdering av Tjänsten

Definiera klart varför ditt företag behöver ett nytt WFM-system. Identifiera specifika förbättringsområden i era befintliga arbetsflöden, och vilka krav ni har på det nya systemet. Kanske önskar ni att få förbättrad tidrapportering eller mer effektiva schemaläggningsprocesser?

Hitta rätt leverantör

En ideal leverantör är en långsiktig samarbetspartner med stark teknisk expertis, branschkunskap och en relevant referenslista. Gör en grundlig utvärdering av din leverantör och säkerställ att leverantören har kapacitet att fullt ut stödja din organisation och har beprövade erfarenheter från liknande verksamheter.

Teknisk Kompetens och Integrationskapacitet

Välj en leverantör som har kunskap och erfarenhet av att integrera de affärssystem som ni önskar, som HR- och lönesystem, och att det även finns moderna API-lösningar för detta.  En leverantör med dessa kvaliteter kommer att göra övergången smidig och med säkerhet kommer leverantören att kunna anpassa sig till framtida tekniska förändringar och krav.

Projektplan och Implementeringsfaser

Se till att din leverantör har en fastställd rutin för hur implementeringen förflyttar sig. Från pilotprojekt, till utvärdering och tester,  utrullning, acceptanstester och till sist förvaltning. En dokumenterad projektplan är nödvändig, och den bör detaljerat skildra varje fas av implementeringen för att säkerställa en smidig övergång för alla användare.

Systemkonfiguration och Anpassning

Ett WFM-system bör levereras förinställt med konfigurationer som är anpassade specifikt för ert företag. Dessa inställningar inkluderar flöden, processer och parametrar som redan är optimerade enligt standarder och praxis. Detta gör systemet redo att användas direkt med minimalt behov av anpassningar, vilket förenklar implementeringsprocessen och snabbt möjliggör effektiv användning av systemet.

Support och Samarbete Efter Implementeringen

Ett framgångsrikt implementerat system kräver fortsatt support och proaktiv kundhantering. En stark supportstruktur, kombinerat med regelbunden kommunikation och en dedikerad kundansvarig, säkerställer att ditt system fortsätter att utvecklas för att möta både nuvarande och framtida krav.

Sammanfattning

Implementering av ett nytt WFM-system är en omfattande process som kräver noggrann planering och ett starkt partnerskap. Genom att följa dessa steg kan ditt företag maximera både nytta och effektivitet av din investering, och du kan vara säker på att systemet inte bara uppfyller nuvarande behov utan också stöder er framtida tillväxt.

Utforska och lär känna vårt fantastiska system

Är vi en match? - Testa på 90 sek
Eller boka en demo direkt