Hem
Bloggen
Hur ett personalsystem gynnar verksamheten
Besök oss gärna på Linkedin och få uppdateringar om framtida inlägg.

Hur ett personalsystem gynnar verksamheten

När du ska välja ett nytt personalsystem så vet du som företagare att automatisering av manuella rutiner stärker verksamheten. Att kunna lägga värdefull tid inom andra viktiga områden gör i längden enorm skillnad.

Personalsystem sparar stora kostnader

Att automatisera manuella rutiner sparar inte bara tid, det sparar givetvis stora mängder av onödiga kostnader också. Detta är troligen det första att tänka på när ni ska välja ett system.

Implementation av personalsystem utan krångel

För många är personalsystem också igenkännbart som schemaläggningssystem eller Workforce Management (WFM). Oavsett vad man kallar det så är det ett system som bör kunna implementeras i god synergi med er befintliga mjukvara - inget krångel. Lägg stor vikt i att välja ett system som är redo att integrera med företagets övriga affärssystem som t.ex. ERP-, HR- och lönesystem. Du hittar alla våra integrationer här.

Full koll på regler och avtal

Genom att integrera ett komplett personalsystem som håller full koll på all schemaplanering, schemaläggning, personalhantering och tidrapportering så står ni på stabila ben. Med data som uppdateras i realtid är företaget alltid med i matchen. Inom personalhantering finns det väldigt mycket att ta hänsyn till, det är villkor och anställningslagar, tillgänglig personal, skift rotation, fackliga bestämmelser, VAB, semester, sjukanmälningar, oväntad frånvaro m.m. Listan är lång och det krävs ett välfungerande system som håller koll på alla dessa samtidigt, så ni slipper. 

TooEasy hjälper mig att göra ett ännu bättre jobb som Butikschef. Systemet är otroligt lätt att förstå och nästan självlärande. Jag tjänar in på ren datortid vid schemaläggning, men den största vinsten ligger nog i all tid jag sparar tack vare att systemet hjälper mig göra rätt från början.

Emma Salomonsson - Butikschef, Akademiebokhandeln

Ett personalsystem ger ökad flexibilitet 

Anställda vill oftast ha kontroll och flexibilitet. De vill kunna välja vilka skift de ska arbeta, att enkelt kunna byta sina skift och ha möjlighet att kunna ta på sig extra skift om de behöver. Det ska kännas rättvist och rimligt. Med rätt personalsystem så ökar du flexibiliteten och valfriheten till dina anställda, du förbättrar produktiviteten, minskar onödiga kostnader och sparar mycket av er värdefulla tid.

Mer frihet ger bättre engagemang

Du får den frihet som du behöver för att bedriva en verksamhet där människan uppskattas och medarbetarna trivs, i samma veva presterar personal bättre och är mer engagerade i deras arbete!

Hantera personal över flera länder

Om ni inte redan är etablerade i flera länder så är det möjligt att ni kommer vara det i framtiden. Ett personalsystem som sträcker sig över flera länder samtidigt blir avgörande för att få allt att fungera så enkelt och kostnadseffektivt som möjligt. Att behöva flera olika system ökar chansen att det blir onödiga fel. 

En enklare process

Genom att ha ett personalsystem som fungerar för all personalhantering så har ansvarig personal möjligheten att vara så effektiva som möjligt. Att antingen behöva separat personal för varje enskilt system, eller att ha en ansvarig som behöver skifta mellan olika system kommer komplicera hela processen - använd ett komplett system för en enklare process.

Hjälp med schemaläggning när det behövs

En support som går att lita på är förmodligen det viktigaste av allt. Det ska inte kännas som någon medioker support som i bästa fall svarar nästkommande dag, eller vid kontakt inte alls har någon bra koll om ert företag. Opersonlig support vill ni komma så långt bort som möjligt ifrån. Bara för att ett system i helhet ser likadant ut så behöver det inte betyda att uppsättningen av ett personalsystem ser likadant ut för alla företag. Därför blir det avgörande att ha en support som har full koll på hur just ert företag fungerar och kan direkt vid kontakt hjälpa er på bästa möjliga sätt.

Läs mer om vår support och se Malin Rantamäki från Kicks berätta om hennes upplevelse här.

Viktigt att tänka på vid val av leverantör för personalsystem

Det finns flera olika personalsystem som hjälper dig som chef att ha full koll. När du ska ta ett beslut om vilket system som bäst passar ert företag så ska samtliga funktioner vägas mot det behovet ni har idag men också vara framtidssäkrat så att det finns rum för er att växa och expandera när det är dags. 

Lösningsorienterad leverantör

I slutändan handlar nästan allt om hur lösningsorienterade leverantören av ert personalsystem är när utmaningar dyker upp och hur ni tillsammans kommer att kunna tackla dessa. Med ett system som inte bara fungerar för er men som också finns där och stöttar, så kan ni känna er helt trygga med att det är rätt system att investera i.

Utforska och lär känna vårt fantastiska system

Är vi en match? - Testa på 90 sek
Eller boka en demo direkt